Proef de smaak van de zomer met onze cheesecake met manukahoning en citrusricotta - een heerlijke, verfrissende traktatie voor warme zomerdagen! 🍋
Ingrediënten – Korstdeeg:
- 120 gr Boter
- 2 eetlepels Manuka Honing
- ½ kop melk (of 1/3 kop melk en 1 eidooier)
- 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
Klop de boter en Manuka Honing romig. Klop de melk (en eidooier, indien gebruikt) erdoor. Voeg geleidelijk het meel toe en roer tot een droge deegbal ontstaat. Rol het deeg uit tot een dikte van 5-6 mm en gebruik zoals vereist. Koel voor het bakken om het krimpen te voorkomen.
Ingrediënten - Vulling:
- 1 Portie Korstdeeg
- 250 gr ricotta kaas
- 2 Eetlepels cream
- 6 Eetlepels Manuka Honing
- ½ theelepel vanille extract
- 2 eieren
- Fijn geraspte schil van 1 citroen
Rol het deeg uit en leg kleine taartvormpjes neer van 4,5 cm, of grotere indien gewenst. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle overige ingrediënten in een keukenmachine of met een handmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de taartvormpjes, vul ze ongeveer driekwart vol. Bak vervolgens in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling gerezen is.