3 eenvoudige recepten voor het ontbijt - Herfsteditie

3 eenvoudige recepten voor het ontbijt - Herfsteditie

Geniet van de herfst met onze favoriete recepten voor gezellige ochtenden met de mensen van wie je houdt. Onze herfstrecepten bieden voor ieder wat wils. Je kunt ze snel en gemakkelijk thuis maken en met onze Manukahoning geef je ze net dat beetje extra. Ontdek onze herfstrecepten met Manukahoning hier.

Recept 1: Crèmige Overnight Oats met pindakaas - verfijnd met banaan en Manukahoning

Porties: 2 - Bereidingstijd: 5 minuten - Rusttijd: Minimaal 4 uur. Totale tijd: 4 uur

Manukahoning

Als je van bananen met pindakaas houdt, wordt dit recept een vast onderdeel van je dagelijkse routine. Dit ontbijt is rijk aan gezonde vetten en geeft je urenlang een vol gevoel.

Ingrediënten

Manukahoning

Gemalen lijnzaad

Geplette havervlokken (havermout)

Amandelmelk (je kunt ook koemelk gebruiken)

Pindakaas

Bananen

Bereiding

1) Verdeel de lijnzaad, havervlokken en pindakaas over 4 glazen of schaaltjes.

2) Pel een banaan en prak deze fijn. Verdeel de massa over de glazen/schaaltjes.

3) Giet de (amandel)melk over het havermoutmengsel en roer goed door.

4) Zet dit minimaal 4 uur in de koelkast, of maak het de avond ervoor klaar, en laat het rusten.

5) Haal de glazen/schaaltjes uit de koelkast en verwarm naar smaak (bijv. in de magnetron). Garneer de porties met schijfjes banaan en een beetje Manukahoning.

6) Geniet van je ontbijt! (ook heerlijk als tussendoortje)

 

Recept 2: Gemakkelijk en superlekker: wentelteefjes

Porties: 12 - Bereidingstijd: 5 minuten - Baktijd: 15 minuten - Totale bereidingstijd: 20 minuten

Manukahoning

Je kunt de wentelteefjes opdienen met je favoriete garnering, zoals: poedersuiker, gehakte amandelen, hagelslag of chocolate chips, maple syrup (esdoornsiroop), verse bessen, jam of Manukahoning.

Ingrediënten

4 grote eieren op kamertemperatuur

160 ml melk

42 gram suiker

1,5 theelepel vanille-extract

Een beetje kaneel

een beetje zout

12 sneetjes brood

Boter om te bakken

Manukahoning

Bereiding

1) Klop de eieren, melk, suiker, kaneel, het vanille-extract en het zout door elkaar.

2) Verhit een grote koekenpan op gemiddelde warmte. Invetten met boter. Leg de boterhammen in het mengsel en laat het even intrekken. Omdraaien en ook de andere kant even laten intrekken.

3) Een paar minuten bakken aan beide kanten tot de boterhammen goudbruin zijn Dit is meestal 2 minuten per kant. Herhaal dit tot alle sneetjes brood gebakken zijn.

4) Serveer de warme wentelteefjes met je favoriete Manukahoning of strooi er naar je eigen keuze iets anders overheen.

5) Eet smakelijk!

 

Recept 3: De beste zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte

Manukahoning

Porties: 2 - Voorbereidingstijd: 5 minuten - Bereidingstijd 5 minuten - Totale tijd: 10 minuten

Pompoenen zijn bij uitstek een herfstgroente. En een heerlijke Pumpkin Spice Latte mag niet ontbreken in de herfst. Maar je hoeft niet langer de deur uit om ervan te genieten, want je kunt deze heerlijke drank gemakkelijk thuis maken!

Ingrediënten

1 theelepel vanille-extract

1 theelepel pumpkin spice mix

Suiker naar smaak

2 eetlepels pompoenpuree

500 ml melk

120 ml koffie

1 theelepel Manukahoning

Optioneel: slagroom

Bereiding

1) Doe de suiker, pompoenpuree en melk in een pan en roer dit goed door elkaar. Als het mengsel homogeen vermengd is, langzaam opwarmen op gemiddelde warmte - niet laten koken!

1) Voordat het aan de kook komt, van het fornuis verwijderen en mengen met de andere ingrediënten: koffie, kruidenmix en vanille-extract.

3) Giet het mengsel in 2 bekers. Voeg de Manukahoning toe. Doe de slagroom erop en sprenkel een beetje kruidenmix op de slagroom.

4) Geniet ervan!

 

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor