Milieubeleid en Sociaal bestuur

Wij werken toe naar een volledig duurzame leveringsketen en we hebben veel geïnvesteerd in het land waar ons product wordt geoogst. Als onderneming hebben we meer dan 250.000 jonge Manukastruiken geplant en we gaan door met de aanleg van nieuwe gebieden waar de Manukastruiken kunnen groeien, zowel op het Noordelijke als het Zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland.

De natuur komt altijd op de eerste plaats bij het merk Manuka Doctor. De bijen van onze onderneming gedijen goed in het schone, groene landelijke gebied van Nieuw-Zeeland. En met onze milieuvriendelijke verpakking op drie vlakken brengt ons merk duurzaamheid naar een hoger niveau.

rPET POTTEN

De potten waarin onze honing wordt verpakt, zijn gemaakt van rPET kunststof dat is vervaardigd van 100% gerecycled materiaal. Het lichte gewicht van rPET potten is een belangrijk voordeel tijdens het transport vanuit Nieuw Zeeland. Bovendien zijn ze onbreekbaar en worden gekenmerkt door een betere milieubalans dan glas.

ETIKETTEN OP BASIS VAN HOUT

Onze etiketten zijn gemaakt van een baanbrekend materiaal, op basis van hout, en gecertificeerd door ISCC. Bij de productie hiervan worden restproducten van het pulpproces van duurzaam beheerde bossen gebruikt. Dit betekent dat de etiketten die op de huidverzorgingsproducten van Manuka Doctor worden gebruikt, worden geproduceerd met hernieuwbare bronnen. Deze vervangen in het productieproces een gelijkwaardige hoeveelheid fossiele brandstoffen. In zijn geheel betekent dit toegenomen duurzaamheid en 100 procent recycleerbaarheid.

GEEN PLASTIC WIKKELS OF FOLIE

En tot slot, op en in de verpakkingen van Manuka Doctor vind je geen plastic tape om dozen te verzegelen, en geen zilver-of goudfolie die door sommige lokale autoriteiten niet wordt gerecycled. Al het karton dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd. Bij de productie hiervan wordt zorgvuldig met bossen en de mensen en dieren die hierin wonen, omgegaan.