FAQ's

Advies en antwoorden op veelgestelde vragen. Als we u verder van dienst kunnen zijn, neem dan contact met ons op via contact.

Wie is Manuka Doctor


Manuka Doctor is diep geworteld in de schone, groene bergen van Nieuw-Zeeland, waar onze bijenhouders en hun bijen kwalitatief hoogwaardige, authentieke Manuka Honing produceren. In de afgelopen jaren is de vraag naar originele Manuka Honing enorm toegenomen, omdat de reputatie als booster voor het algemene welzijn is gegroeid.

Onze honingproducten zijn uniek, zoals de oorsprong van Manuka Doctor, die teruggaat tot 1909, en natuurlijk, zoals het land waar onze honing zijn oorsprong vindt – en getuigen van onze filosofie: het beste van de Nieuw-Zeelandse natuur. Manuka Doctor is een van de weinige bedrijven in Nieuw-Zeeland in volledig privébezit met een volledig geïntegreerd bedrijfsmodel: van bijenkorf tot thuis.

In 2011 introduceerde Manuka Doctor’s werelds eerste onderscheiden huidverzorgingslijn Purified Bee Venom (PBV™) en de gecertificeerde, hoogwaardige Manuka Honey huidverzorgingslijn, waarin de kracht van de allerbeste ingrediënten uit de bijenkorf optimaal wordt benut. Al onze klinisch geteste huidverzorgingsformules zijn verfijnd, geconcentreerd en 100% bij-vriendelijk. Bovendien is er voor ieder huidtype en iedere gelegenheid een passend product.

Is Manukahoning van Manuka Doctor afkomstig uit Nieuw-Zeeland?


Alle Manuka Honing van Manuka Doctor is 100% Nieuw-Zeelandse honing.

Alle Manuka Honing van Manuka Doctor is in Nieuw-Zeeland getest en door de Nieuw-Zeelandse overheid gecertificeerd als Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland.

Onze Manuka Honing wordt in Nieuw-Zeeland in potten gedaan en verzegeld voordat het naar het Verenigd Koninkrijk wordt verscheept.

Kan iedereen onze huidverzorgingsproducten gebruiken?


Zoals met ieder nieuw product, adviseren we eerst een klein beetje op een klein huidoppervlak te gebruiken.

Gebruik het product niet als je allergisch bent voor bijensteken of een van de andere vermelde ingrediënten.

Al onze producten zijn ontwikkeld en op veiligheid getest met de aanname dat de consument zwanger zou kunnen zijn of borstvoeding zou kunnen geven tijdens het gebruik, maar we adviseren om voor gebruik altijd met een arts te overleggen.

Al onze producten zijn dermatologisch getest. Vermijd direct contact met de ogen.

Waarom moet ik het product eerst op een klein stukje huid uitproberen?


Het testen van een kleine hoeveelheid aan de binnenkant van de pols of elleboog wordt over het algemeen aanbevolen om te zien of een van de ingrediënten een allergische reactie (huidirritatie) veroorzaakt.

Wij adviseren een kleine hoeveelheid aan de binnenkant van bijvoorbeeld de pols te testen voordat onze producten worden gebruikt.

Gebruik onze producten niet als je bestaande allergie hebt voor bijensteken of een van de andere vermelde ingrediënten in het product. Je vindt informatie over de ingrediënten op de productpagina's op onze website.

Als je vragen hebt over de ingrediënten van onze producten, neem dan contact met ons op.

Kan ik de huidverzorgingsproducten van Manuka Doctor gebruiken als ik allergisch ben voor bijensteken?


Als je allergisch bent voor bijensteken adviseren we de producten van Manuka Doctor niet te gebruiken.

Zijn de huidverzorgingsproducten van Manuka Doctor op dieren getest?


We testen onze producten niet op dieren, en onze bijen leven gelukkig in een open, natuurlijke omgeving. Ze hebben geen last van de wijze waarop we hun gif tappen.

We gaan uiterst zorgvuldig te werk om ervoor te zorgen dat de bijen niet worden geschaad. We houden van onze bijen, die op natuurlijke wijze honing en gif produceren waarmee wij een prachtige teint kunnen krijgen. Om het gif van de bijen te verzamelen, wordt een glazen paneel vlak bij onze bijen geplaatst. Er loopt een heel lichte elektrische stroom door het glas. De bijen worden door de stroom aangetrokken om het glas te steken. Daarbij blijft het gif op het oppervlak achter. Omdat het glas is, raken de bijen hun angel niet kwijt en raken ze absoluut niet beschadigd.

De ingrediënten van de huidverzorgingsproducten van Manuka Doctor


Manuka Doctor benut ingrediënten van de bijenkorf en optimaliseert de puurheid van de natuur, waardoor unieke formules ontstaan die verfijnd, geconcentreerd en 100% bij-vriendelijk zijn. We streven ernaar om de juiste balans van essentiële ingrediënten te bieden en de hoogste normen in de selectie van ingrediënten en productieprocessen na te leven. Zo kunnen we, gesteund door deskundig onderzoek en onafhankelijke laboratoriumtests, onze klanten verzekeren van de beste kwaliteitsformules. De behoeften en zorgen van de klant vormen de kern van alles wat we bij Manuka Doctor doen. Dit resulteert in hoogwaardige huidverzorgingsproducten die jouw huid iedere dag opnieuw optimale, natuurlijke verzorging bieden. Hoewel we niet kunnen claimen dat alle gebruikte ingrediënten in onze huidverzorgingsproducten 100% natuurlijk zijn, streven we ernaar daar zo dicht mogelijk bij te komen, zonder de doeltreffendheid van het product in gevaar te brengen.

Onze producten bevatten geen SLS, parabenen & ftalaten.

Manuka Doctor zet zich volledig in om gecertificeerde, duurzame palmolie in de formules te verwerken; dit biedt een gezonder en veiliger alternatief dan petrochemicaliën. Ook is aanzienlijk minder land nodig voor de productie van palmolie dan voor een gelijke opbrengst aan kokosolie. Onze producten bevatten geen pure palmolie, maar sommige grondstoffen bevatten wel palm in hun productie. We gebruiken daarom ingrediënten van leveranciers die lid zijn van de RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

Vanwege de toename van plastic in onze oceanen, zet Manuka Doctor zich volledig in om ervoor te zorgen dat de producten voor gezichtsscrub-behandeling natuurlijke, biologisch afbreekbare scrubdeeltjes bevatten die geen schade toebrengen aan het leven in de oceanen.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?


Als je een bestelling hebt gedaan die je wilt annuleren, neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. Er is maar weinig tijd om een bestelling te annuleren voordat het artikel wordt verstuurd.

Als het niet mogelijk is om je bestelling te annuleren, kun je de bestelling altijd nog in overeenstemming met onze Retourregeling naar ons terugzenden.

Als je bestelling als is verzonden, bespreken we de situatie en mogelijkheden met je.

Hoe kan ik een bestelling aanpassen?


Nadat een bestelling is geplaatst, kan deze niet meer worden gewijzigd.

Wat zijn de leveringsmogelijkheden?


In Nederland bieden we bij bestellingen boven de €60 gratis verzending via een externe koeriersdienst. Meer informatie over verzendkosten vind je hier.

Als je in aanmerking komt voor gratis verzending, komt deze optie komt automatisch beschikbaar bij het betalen. NB: de verzendkosten worden berekend op je totale bestelling nadat eventuele kortingen zijn toegepast.

We hebben soms ook ad hoc-aanbiedingen waarbij gratis verzending wordt aangeboden als je specifieke producten bestelt. Dit wordt op de website onder de aandacht gebracht en de optie “Gratis verzending” komt automatisch tijdens de betaalprocedure beschikbaar als je bestelling in aanmerking komt voor de actie.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?


We streven ernaar bestellingen zo snel mogelijk te verzenden. Bestellingen die na 12.30 uur worden geplaatst, worden doorgaans de volgende werkdag verzonden.

NB: er worden geen bestellingen in het weekend verzonden.

Retouren & Terugbetalingen Hoe kan ik een product retourneren en mijn geld terugkrijgen?


Producten kunnen uitsluitend worden geretourneerd met geldteruggave als ze ongeopend en ongebruikt zijn. Artikelen moeten opnieuw verkocht kunnen worden. Retourneren is uitsluitend mogelijk binnen 14 dagen nadat je bestelling is ontvangen.

Neem via ons contactformulier contact met ons op om een retour en geldteruggave te bespreken.

Voor meer informatie over retourneren verwijzen we naar onze Algemene Voorwaarden.