Manukahoning
Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid
100% Manukahoning uit Nieuw-Zeeland. Door ons verpakt in Nieuw-Zeeland
Honing kopen100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland.
€65,25 was €145,00
Gratis verzending met PostNL
€70,00 was €175,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€42,75 was €95,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland.
€65,25 was €145,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland.
€36,00 was €80,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€54,00 was €120,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€42,75 was €95,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€22,50 was €50,00
Let op! Ten minste houdbaar t/m april 2025
€20,25 was €45,00
Let op! Ten minste houdbaar t/m april 2025
€20,25 was €45,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€29,25 was €65,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland.
€16,20 was €36,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€24,75 was €55,00
Gratis verzending met PostNL
€22,00 was €55,00
Gratis verzending met PostNL
€26,00 was €65,00
100% Manuka Honing uit Nieuw-Zeeland. Gecertificeerd door de Nieuw-Zeelandse overheid.
€115,00
100% Manukahoning uit Nieuw-Zeeland. Door ons verpakt in Nieuw-Zeeland
Honing kopenAlle Manukahoning die uit Nieuw-Zeeland wordt geëxporteerd, moet aan de strikte vereisten van de Nieuw-Zeelandse regering voldoen om te garanderen dat het authentiek is.Wetenschappers in dienst van de overheid hebben vier chemische stoffen en een DNA-marker geïdentificeerd die uniek zijn voor de Manukahoning uit Nieuw-Zeeland [1]. Iedere zending moet worden gecontroleerd om te garanderen dat de honing een bepaald gehalte van deze vijf elementen bevat. Pas na deze controle kan het product aan Nederlandse klanten worden verkocht. [2]
Wij van Manuka Doctor zetten deze overheidsnorm bij het verpakken in Nieuw-Zeeland op de deksel van iedere pot. Zo kun jij erop vertrouwen dat je een puur en authentiek product koopt dat bij de bron is geproduceerd en verpakt en in dezelfde pot naar Nederland wordt verscheept.
1. McDonald C M, Keeling Z E, et al. Using chemical and DNA marker analysis to authenticate a high-value food, manuka honey. npj Science of Food. 2018;2:9. https://www.nature.com/articles/s41538-018-0016-6
2. Ministry for Primary Industries. Manuka Honey. https://www.mpi.govt.nz/growing-and-harvesting/honey-and-bees/manuka-honey/
Helaas, zoals bij veel zeldzame en dure producten, wordt ook Manukahoning gekopieerd ennagemaakt.
Er zijn bedrijven betrapt terwijl zij hun Manukahoning buiten Nieuw-Zeeland verdunden met goedkopere Europese honing. Andere bedrijven voegden kunstmatige of chemische stoffen toe om hun Manukahoning sterker te doen lijken dan het oorspronkelijk was.
Wij ondersteunen de MPI-prestatienorm van de Nieuw-Zeelandse overheid voor Manuka en al onze producten worden in Nieuw-Zeeland verpakt en verzegeld. Dit betekent dat er tijdens de reis van Nieuw-Zeeland naar jouw huis gegarandeerd niets aan jouw product veranderd kan worden.
Kijk of er op het etiket "Packed in New Zealand” staat en koop van een vertrouwd merk dat zijn producten voorafgaand aan de verkoop laat controleren.
Tot slot hebben we een blogpost gemaakt: ''Vijf manieren om de echtheid van jouw Manuka te controleren”. Hierin wordt uitgelegd hoe klanten kunnen vaststellen of ze authentieke Manukahoning kopen, die verpakt is in Nieuw-Zeeland en voldoet aan de strenge normen die door de Nieuw-Zeelandse overheid aan dit product worden gesteld.
ManukaDoctor is een familiebedrijf gevestigd in Auckland, Nieuw-Zeeland, en de oorsprong van ons bedrijf gaat terug tot 1901. Wij zijn één van de belangrijkste exporteurs van authentieke Manukahoning uit Nieuw-Zeeland en hetmerk Manuka Doctor wordt wereldwijd verkocht.
Dankzij onze vestiging in het Britse Leicestershire kunnen we onze klanten in Europa gemakkelijk leveren na bestellingen via e-mail of telefoon. Daarnaast leveren we aan de bekende winkelketen voor gezondheids- en schoonheidsartikelen Holland & Barret.
ManukaDoctor is er trots op volledig in Nieuw-Zeelandse handen te zijn. Het bedrijf houdt toezicht op zo’n 60.000 afzonderlijke bijenkorven die verspreid staan over 11.000 hectaren grond op de noordelijke en zuidelijke eilanden. Dit alles is in eigendom van onze oprichter.
Dit betekent dat we iedere afzonderlijke zending honing kunnen traceren naar de locatie van de bijenkorven waar de honing werd gemaakt.
Na controles in het laboratorium om de zuiverheid en sterkte te controleren, wordt iedere pot Manukahoning in Nieuw-Zeeland verpakt, voordat de producten naar het Verenigd Koninkrijk worden geëxporteerd.
Na aankomst wordt iedere partij honing voorafgaand aan de verkoop een tweede keer getest in een overheidslaboratorium in York, om te garanderen dat iedere MGO-classificatie conform het etiket is.
Wij noemen deze unieke, betrouwbare en traceerbare leveringsketen “from Hive to home” (Van bijenkorf tot thuis). Lees hier meer over de herkomst van Manukahoning.
Het getalop de voorkant van de pot staat voor de mg per kg MGO (methylglyoxaal) en dehieraan gerelateerde kracht van de antimicrobiële activiteit. Hiervan is bekenddat dit bepaalde soorten bacteriën doodt. Hoe hoger het getal, hoe sterker de antimicrobiële activiteit.
MGO is gerelateerd aan de sterkte van de Manukahoning. De sterkte van Manukahoning wordt door middel van het MGO-classificatiesysteem gemeten van 30 tot 1000 MGO. Wetenschappers zijn het er in het algemeen erover eens dat MGO de beste methode is om de antimicrobiële (bacteriedodende) werking van honing vast te stellen.
Hee lsimpel gesteld, verwijst het MGO-getal naar de hoeveelheid methylglyoxaal per kilogram. Bijvoorbeeld, Manuka Doctor 340 MGO bevat 340 mg MGO per kg honing in de pot.
Wat is methylglyoxaal in honing? MGO in Manukahoning is een afgeleide van dihydroxyaceton (DHA) dat van nature voorkomt in de nectar van de Manukastruik.Binnen in de bijenkorf ondergaat het DHA de Maillardreactie waardoor MGO wordt gevormd; dit proces ontstaat door de hogere temperaturen in bijenkorven.
Welk MGO-niveau heb ik nodig? Klik hier voor een richtlijn over de sterktes van Manukahoning om jou te helpen beslissen welke Manukahoning je het beste kunt kopen.
Manukahoning is speciaal omdat de antimicrobiële eigenschappen afkomstig zijn uit een niet-peroxide activiteit. Onderzoek heeft aangetoond dat deze activiteit, die uitsluitend bij Manukahoning bestaat, “significante antibacteriële effecten” heeft. [1]
De nu wereldwijd bekende Manukahoning wordt gemaakt door bijen die uitsluitend nectar van de Manukastruik verzamelen, een wilde struik die overal in Nieuw-Zeeland groeit, maar slechts enkele weken per jaar bloeit.
Manukahoningheeft “antibacteriële en antioxidantieve eigenschappen” die volgens wetenschappelijke tijdschriften aan een reeks voordelen voor het welzijn zijn gekoppeld.
Eeuwenlang werden delen van de Manukastruik door de Maori's, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, als een kruidenmedicijn gebruikt bij koorts en roos [3]. Honing wordt al sinds de oudheid wijdverbreid gebruikt om wondgenezing tebevorderen. Maar pas nadat de Europese kolonisten de Europese honingbij in de eerste helft van de 19e eeuw in Nieuw-Zeeland introduceerden, begonnen zowel de Maori als de kolonisten de honing ter ondersteuning van hun welzijn te gebruiken.
Hier kunt je meer lezen over de speciale eigenschappen van Manukahoning.
1. Mandal MD, Mandal S. Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pac J Trop Biomed. 2011;1(2):154-60. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/
2. Patel S, Cichello S. Manuka honey: an emerging natural food with medicinal use. Nat Prod Bioprospect. 2013;3(4):121–128. doi:10.1007/s13659-013-0018-7
3. Jones R, Rongoā – medicinal use of plants, TEARA: The Encyclopaedia of New Zealand https://teara.govt.nz/en/rongoa-medicinal-use-of-plants
Volgensde wetgeving in Nieuw-Zeeland zijn er twee categorieën Manukahoning.
MULTIFLORAAL Manuka betekent dat de bijen zowel de Manukastruik als andere bloemen rondom debijenkorf hebben bezocht om de honing te produceren. De honing moet “helemaal of voornamelijk” Manukanectar bevatten om als multifloraal te worden geclassificeerd. Bovendien moet de honing vier van nature voorkomende markers bevatten en voldoen aan een pollentest. Onze Multiflorale Manukahoning heeft een MGO tussen de 30 en 70.
MONOFLORALE Manukahoning wordt geproduceerd door bijen die voornamelijk nectar van de Manukastruik verzamelen. Om de honing monofloraal te mogen noemen, moet deze een hoger niveau voor twee van de vier van nature voorkomende markers bevatten en voldoen aan de pollentest. Sommige partijen monoflorale Manukahoning, afkomstig uit de meest afgelegen delen van Nieuw-Zeeland, kunnen een MGO-classificatie van wel 1000 hebben. Dit is zeer bijzonder!
Sommige merken gebruiken een ander classificatiesysteem, waarbij verschillende chemische markers worden gecombineerd, waarna ze een nieuw nummer krijgen, bijvoorbeeld 15+. Vaak is de hoeveelheid MGO een bepalende factor bij het vaststellen van de classificatie.
Wij hebben een eenvoudige vergelijkingscheck gecreëerd waarmee je in één oogopslagziet welk MGO-gehalte je nodig hebt, en wat je nodig hebt als je eerder Manuka kocht die anders was ingedeeld.
Je kunt hier onze vergelijkingstabel tussen MGO- en UMF-activiteiten classificatie zien.
Als je van plan bent Manukahoning te kopen, kijk dan of er op de zijkant van de pot het logo met “New Zealand Made” staat.
Een antimicrobiële stof is een substantie die micro-organismen doodt, of hun groei stopt.
Het voornaamste verschil tussen antibacteriële en antimicrobiële stoffen is het soortmicro-organisme waartegen ze ageren. Antibacteriële producten voorkomen de ontwikkeling van bacteriën, maar antimicrobiële hebben het vermogen micro-organismen te doden, of de verspreiding te vertragen. Dit effect kan ook optreden tegen micro-organismen zoals bacteriën, parasieten of schimmels.
Merilyn Manley-Harris, hoofddocent voor organische en analytische scheikunde aan de Universiteit van Waikato, Nieuw-Zeeland, legt uit: "MGO is een antibacteriële stof en uit onderzoek blijkt dat het voor bacteriën erg moeilijk is om er weerstand tegen te ontwikkelen, omdat de stof meerdere cyclussen heeft”.
“De iets wat bittere smaak van Manukahoning wordt veroorzaakt door het tamelijk hoge gehalte fenolzuur in de honing. En fenolzuur is een antioxidant.”
Het Nieuw-Zeelandse FernMark-licentieprogramma Licentienummer 100241
De Silver Fern (Zilveren varen) is een van Nieuw-Zeelands best erkende, oudste en meest gerespecteerde nationale symbolen. Om het FernMark-logo te mogen dragen, moet een bedrijf aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de essentie van het land worden weerspiegeld door registratie in Nieuw-Zeeland, het bedrijf moet aan alle Nieuw-Zeelandse wet- en regelgeving voldoen, en het bedrijf moet voor een aanzienlijk deel in eigendom zijn van een inwoner van Nieuw-Zeeland. Ook de directie en werknemers moeten voor een aanzienlijk deel uit Nieuw-Zeelanders bestaan. We zijn er trots op dat Manuka Doctor aan al deze criteria voldoet en een geregistreerd FernMark-merk is. Een merk dat je kunt vertrouwen.