Heerlijke recepten met Manukahoning voor de feestdagen

Manukahoning is een bijzonder populair product, vooral in de wintermaanden. Manukahoning is niet alleen ongelooflijk lekker, het bevat ook antibacteriële en antioxidantieve eigenschappen die die in verband zijn gebracht met een aantal gunstige effecten voor de gezondheid.

 

Dus waarom voeg je niet wat Manukahoning aan jouw feestelijke recepten toe? We hebben een heel menu voor jou, en je vrienden en familie samengesteld. Van voorgerecht tot dessert. En natuurlijk is Manukahoning een must!

 

#1 Het voorgerecht
Wortel-gembersoep met Manukahoning

Manukahoning

Een echt klassiek voorgerecht, vooral op koude winterdagen. Je hebt waarschijnlijk wel je eigen favoriete recept en dat moet je vooral tijdens de kerstdagen niet veranderen. En als je nog geen absolute favoriet hebt, zijn er online genoeg recepten te vinden die je hiervoor kunt gebruiken.

Bereid de soep volgens het recept. Nadat je de soep hebt gepureerd, voeg je de Manukahoning toe, voor een heel bijzondere smaak. We adviseren hiervoor 100 MGO Manukahoning te gebruiken.

 

#2 Het hoofdgerecht
Met honing geglaceerde kerstgans

Manukahoning

Van oudsher stond er bij veel families met de kerst een heerlijke gans op tafel. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen, favoriete recept, en er zijn verschillende manieren om de kerstgans klaar te maken. Jij bepaalt zelf hoe je dit feestelijke gerecht klaarmaakt. Dus pak je favoriete recept en bereid het hoofdgerecht zoals je dat altijd doet.

Onze tip: Glaceer jouw gans dit jaar voor een unieke smaak met onze 100 MGO Manukahoning. Mix voor het glaceersel de suiker, honing, sinaasappelsap en kippenbouillon en voeg naar smaak een beetje mosterd toe.

 

#3 Het alternatief
Zalm met de Manukahoning uit de oven

Manukahoning

Er gaat niets boven een verse zalmfilet met een perfecte saus. Meng voor deze saus mosterd en Manukahoning door elkaar en voeg peper, knoflook, citroensap en peterselie toe. Goed mengen. Smeer dit op de zalm en plaats deze in de oven. Tip: Bewaar een beetje van de saus en smeer dit na het bakken over de zalm. Ook hier adviseren we Manukahoning 100 MGO te gebruiken.

 

#4 Het dessert
Warme peer met Manukahoning en ricotta

Manukahoning

Geen kerst zonder een heerlijk en warm dessert. Het is aan jou of je het dessert vóór of ná het uitpakken van de cadeautjes serveert. Een van onze favoriete recepten is warme peer met Manukahoning en ricotta

Verwarm de peer eenvoudig in de oven en vul de holtes van de perenhelften met ricotta. Sprenkel er honing overheen, gevolgd door verkruimelde sponscake. Ook hier adviseren we Manukahoning 100 MGO te gebruiken.