Koekjesrecept met Manukahoning

Bakken voor kerst met Manuka Doctor

Jouw koekjesrecept met Manukahoning.

Door de toevoeging van Manukahoning krijgen jouw koekjes een bijzondere goudbruine kleur! Bak samen met je kinderen of vrienden koekjes volgens dit heerlijke recept en geniet al voor de kerst van een bijzonder samenzijn.

 

Ingrediënten

- 85 gram suiker
- 2 eetlepels (koolzaad)olie
- 1 groot ei
- 1 à 2 eidooiers
- 3 eetlepels Manukahoning
- 3/4 theelepel vanille-extract
- 250 gram bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- een beetje zout
- Eventueel: rode smarties, bruine levensmiddelenkleurstof

 

Voorbereiding

Mix de suiker en de olie in een kleine schaal tot het een deeg vormt. Voeg het ei toe en roer de Manukahoning en het vanille-extract erdoor Voeg de bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe. Voeg geleidelijk aan het suikermengsel toe en kneed goed door tot het deeg stijf wordt. Vorm twee ballen van het deeg, verpak het in plastic folie en leg het deeg zo minstens een uur in de koelkast. Langer is beter.

Haal de eerste bal deeg uit de koelkast en laat hem even op kamertemperatuur komen. Met de hand iets plat drukken. Vervolgens op een met bloem bestoven werkblad uitrollen (met een deegroller). Snij de koekjes uit dit deeg (of gebruik leuke vormpjes) en plaats ze op een bakplaat waarop je bakpapier hebt gelegd. Houd iets ruimte rondom de koekjes. Doe hetzelfde met de tweede bal.

Klop de eierdooier los en besmeer de koekjes met een kwastje met het eigeel. Plaats eventueel voor het bakken de smarties op het deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes in 8 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en decoreer ze met levensmiddelenkleurstof.

Bak nu en geniet.