Maaltijden met Manukahoning voor een optimale work-out

Maaltijden met Manukahoning voor een optimale work-out

Wanneer je bij het eten een bepaald fitnessdoel voor ogen hebt, heb je waarschijnlijk een lievelingsrecept.Daarbij staan koolhydraten en proteïnen ongetwijfeld bovenaan jouw lijst. Maar vaak wordt het koken wel een sleur.

Want pasta, rijst en kip gaan je op den duur wel de keel uithangen, toch?

Geef je maaltijden daarom een nieuwe twist met Manukahoning!

Wie zich voor fitness interesseert, weet dat Manukahoning een geweldig, natuurlijk alternatief is voor de op grote schaal geproduceerde sportsupplementen.

De sportgels en -drankjes zitten vaak boordevol zoete, kunstmatige ingrediënten. Manukahoning daarentegen biedt echte, natuurlijke voeding voor de spieren, zowel vóór als ná de training.

Intussen is er een groeiend aantal fitnessfans die Manukahoning als onderdeel van hun work-out-programma en training gebruiken.

Echte Manukahoning heeft antimicrobiële eigenschappen die andere honingsoorten niet hebben. Manukahoning bevat namelijk een van nature voorkomende verbinding met de naam methylglyoxaal, afgekort: MGO en deze stof zorgt voor de bijzondere antimicrobiële werking.

We delen graag drie opties waarmee je Manukahoning in een gezond voedingspatroon kunt gebruiken:

 

#1 Manukahoning als marinade

Met Manukahoning kun je een heerlijke marinade of glazuur maken waarmee je je kipgerechten een heel andere smaak geeft. Doe sojasaus, geperste of fijngehakte knoflook, een beetje azijn, geplette rode peper en Manukahoning in een klein schaaltje en meng het goed. Laat deze marinade voor gebruik een half uur in de koelkast staan. Smeer vervolgens de kip royaal met dit mengsel in voordat hij de oven in gaat.

Vegetarisch alternatief

Deze methode is ook uitstekend voor groente te gebruiken, bijvoorbeeld over wortelen. Druppel een beetje Manukahoning, mosterd en olie over de wortelen en rooster ze op lage temperatuur (100 graden) een uur in de oven. Zo krijg je heerlijke, zoete gekaramelliseerde wortelen die je aan je dagelijkse dosis vitamine A helpen.

 

#2 Manukahoning voor een ontbijt met superpower

Smoothies zijn een geweldige en heerlijke manier om de dag te beginnen. En als je wat meer tijd hebt, bijvoorbeeld in het weekend, is een smoothiebowl een luxe ontbijt dat niet alleen lekker maar ook extra gezond is.

Mix bijvoorbeeld chia, frambozen, bosbessen en Manukahoning. De frambozen en bessen zitten vol vitaminen en antioxidanten, en chiazaad vormt een rijke bron van vitamine B. Een beetje Manukahoning zorgt voor een zweempje zoet en alles bij elkaar zorgt dit voor de o zo belangrijke, goede start van de dag.

En heb je haast? Dan is Manukahoning op toast een onovertroffen klassieker. Laat het zoete broodbeleg eens in de kast staan en probeer Manukahoning op volkorenbrood.

 

#3 Bakken met Manukahoning

Bij bakken moet je niet altijd aan koek, taart en andere zoetigheden denken. Eiwitballetjes of pannenkoeken vormen een gezond alternatief voor chocoladerepen en bevredigen ook de zoete trek. Door Manukahoning aan je lievelingsrecepten toe te voegen, voeg je een heerlijke honingsmaak en subtiele zoetheid toe. De zoete smaak is heel anders dan die van pure suiker, en zeker veel gezonder.

 

En als je het niet kunt laten om een cake te bakken, gebruik dan eens Manukahoning in het glazuur. Je likt je vingers erbij af!

 

 

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor