Thee met Manukahoning, citroen & gember

Gember, citroen en Manukahoning hebben allemaal hun eigen natuurlijke kwaliteiten die bijdragen aan een goede gezondheid. Maar als je ze mixt, krijg je een heerlijke, kalmerende drank.

Ingrediënten voor 1 beker

2,5 cm verse gemberwortel

1 eetlepel vers geperste citroensap
1 eetlepel Manukahoning
1 kop heet water

Rasp de gember (met de schil er om) in een theepot of maatbeker. Maak je geen zorgen om de schil, want de gember wordt eruit gezeefd voordat je de thee drinkt. Giet 1 beker heet water over de gember en laat het 2 tot 3 minuten trekken. Pers ondertussen de citroen uit en doe het sap samen met een lepel Manukahoning in een grote beker. Giet vervolgens de gemberthee (door een zeefje) in de beker. Roer om de Manukahoning op te lossen. Proef het en voeg naar smaak meer Manukahoning of citroensap toe.

Nu is het klaar om te drinken Geniet ervan.

Variaties:
Gebruik een kaneelstokje om de Manukahoning goed door de vloeistof te mengen. Door kaneel toe te voegen, wordt de smaak zoeter. Vooral kinderen vinden het dan lekkerder. Je kunt ook een paar druppels sinaasappelsap toevoegen om de citroensmaak iets zoeter te maken. Als je een kwart theelepel cayennepeper toevoegt, helpt dit om slijm uit de sinusholtes te verwijderen.

 

Manuka Honing
Blijf altijd op de hoogte