GENIET VAN EEN HOT TODDY MET MANUKAHONING

Honing met citroen en gember is een traditioneel warm drankje dat de keel verzacht.

En als je toch een pot honing koopt om deze winter bij de hand te hebben, waarom kies je dan niet voor Manukahoning?

Manuka heeft antimicrobiële eigenschappen die andere soorten honing niet hebben. Manukahoning heeft wereldwijd dan ook voor een sensatie gezorgd.

Iedere pot originele Manukahoning van Manuka Doctor voldoet gegarandeerd aan de strenge normen van de Nieuw-Zeelandse overheid. En iedere pot die op het North Island wordt verpakt, wordt voorafgaand aan verkoop vijf maal getest.

Maar niet iedere partij honing is hetzelfde! Verschillende factoren kunnen de sterkte beïnvloeden, zoals de groeiwijze (dichtheid) van de Manukastruiken die de bijen hebben bezocht, het gebied, het weer, de bodem of zelfs de vochtigheid.

Daarom krijgt Manukahoning over het algemeen een label waarop het MGO-gehalte wordt vermeld. MGO staat voor methylglyoxaal. Het is een van nature voorkomende stof die de Manukahoning zijn antimicrobiële (bacteriedodende) eigenschappen geeft.

Het getal op de pot verwijst naar het MGO-gehalte en wordt weergegeven in milligram per kilogram. Dus een pot Manukahoning waarop 100 MGO wordt vermeld, is getest en bevat minstens 100 mg methylglyoxaal per kilogram.

De exportwet van Nieuw-Zeeland bevat twee verschillende normen voor Manukahoning:

  1. MultiFloral Manuka Deze honing moet voldoen aan vastgestelde gehaltes van vier natuurlijk voorkomende verbindingen; ook wordt er een DNA-test uitgevoerd om te bewijzen dat de honing afkomstig is van echte Nieuw-Zeelandse Manukastruiken (Leptospermum Scoparia). Omdat niet kan worden gecontroleerd waar een bij naartoe vliegt, moet multiflorale Manuka "geheel of hoofdzakelijk Manuka" bevatten, hoewel het mogelijk is dat er andere bloemen in de honing aanwezig zijn.
  1. MonoFloral Manuka  Om de honing Monofloraal te mogen noemen, moet deze een hoger gehalte bevatten van twee van de vier van nature voorkomende markers en de honing moet voldoen aan een pollentest. Zoals de naam doet vermoeden (mono betekent één) is MonoFloral Manuka zuiverder omdat hij voornamelijk van nectar van de Manukastruik afkomstig is. Als een partij honing niet aan deze strikte eisen van de overheid voldoet, is het geen Manukahoning.

Probeer het recept van Manuka Doctor voor een heerlijke Hot Toddy

Hot toddy’s worden van oudsher langzaam gedronken of als nachtmutsje genuttigd. Als je een Hot Toddy in een bar bestelt, wordt het meestal met whisky gemixt. Maar je kun ook je eigen Hot Toddy maken met donkere rum of brandy. Zo doe je dat:

  1. Schil of rasp een stuk gember, giet er kokend water over en laat enigszins afkoelen;
  2. Mix er vervolgens Manukahoning door;
  3. Voeg het sap van een halve citroen toe;
  4. En voeg tot slot, naar keuze, een beetje whisky toe.
  5. Geniet ervan.

Je kunt speciale aanbiedingen uit het assortiment van de oorspronkelijke Manukahoning van Manuka Doctor hier vinden