Have yourself a very honey Christmas…

Have yourself a very honey Christmas…

Tijdens de wintermaanden is Manukahoning een bijzonder populair product.

Tijdens het koude seizoen willen veel mensen graag een of twee potten in de kast op voorraad hebben. Honing is namelijk geliefd als een verzachtend drankje of medicijn tegen hoesten en een zere keel.

Maar weet je dat Manukahoning ook wat extra zoetigheid aan de feestelijke lekkernijen kan toevoegen?

We geven je graag twee manieren om deze Kerst van Manukahoning te genieten.

  1. MANUKAHONING KERSTKOEKJES:

Door Manukahoning in je koekjes te gebruiken, krijgen ze een bijzondere, goudbruine kleur, het voegt net dat beetje extra toe aan de smaak, en ze zijn werkelijk heerlijk! Probeer dit recept maar eens voor de kerstdagen dit jaar.

Ingrediënten

50 gram suiker

2 eetlepels koolzaadolie

1 groot ei op kamertemperatuur

3 eetlepels Manukahoning

3/4 theelepel vanille-extract

150 gram meel

1/4 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel gemalen kaneel

1/8 theelepel zout

Bereidingswijze

Mix de suiker en de olie in een kleine schaal tot ze goed zijn gemengd. Terwijl je blijft mixen, voeg je het ei toe, gevolgd door de Manukahoning en het vanille-extract. Meng het meel, bakpoeder, zout en de kaneel door elkaar en voeg dit geleidelijk aan het suikermengsel toe. Meng alles goed door elkaar tot een stevig deeg. Dek toe en laat minstens 2 uur in de koelkast staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in en verdeel het deeg met een lepel op de plaat (laat het van de lepel vallen). Bak 8 - 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is. Laat 1 minuut afkoelen voordat je de koekjes van de bakplaat afhaalt en op een rek legt om verder af te koelen. Bewaren in een luchtdicht blik of luchtdichte pot.

  1.  MET MANUKAHONING GEGLACEERDE WORTELEN

Met Manukahoning geglaceerde wortelen is een gemakkelijk recept dat tijdens je kerstdiner van een alledaagse wortel een topper van een bijgerecht maakt.

STAP 1

Verwarm de oven voor tot 190 C/170 C heteluchtoven/gasstand 5. Doe de wortelen in een bakblik en schud ze met zonnebloemolie en wat peper en zout. Laat ze 30 minuten bakken.

STAP 2

Haal de wortelen uit de oven en sprenkel er azijn en enigszins verwarmde Manukahoning overheen. Goed door elkaar schudden en terugzetten in de oven. Laat ze nog 20 minuten bakken.

... EN EXPERTS ZIJN HET EROVER EENS

Voedingsdeskundige Ruth Reynolds uit Brighton zegt dat ze gedurende de wintermaanden vaak Manukahoning in een warme drank doet. “Het is een klassieke combinatie om een zere keel te verzachten. Maar niet alle honing is hetzelfde. Dus ga op zoek naar originele Manukahoning met een hoog MGO-gehalte. Want dat heeft een sterke antimicrobiële werking en kan virussen bestrijden”.

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor