Het gebruik van Manukahoning voor een natuurlijk welzijnAl in de oudheid werden natuurlijke heilzame krachten aan honing toegekend en honing werd op veel plaatsen gebruikt om wonden te genezen. Ook de moderne wetenschap heeft de vele positieve eigenschappen van Manukahoning uit Nieuw-Zeeland bevestigd. De Maori's, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, gebruiken de Manukastruik al honderden jaren als geneeskrachtig middel. Ze gebruiken verschillende delen van de struik om koorts te bestrijden, hoesten, verkoudheid en keelpijn te verzachten, en de mond te verzorgen.

 

MGO - DE OORSPRONG VAN DE KRACHT

De bloem van de Manukastruik, en meer in het bijzonder de nectar, is wat deze plant zo bijzonder maakt. MGO, de belangrijke chemische verbinding die verantwoordelijk is voor de werking van Manukahoning, wordt in de honing op natuurlijke wijze uit de nectar van de Manukabloem geproduceerd.

Hoe hoger de MGO-waarde, hoe groter de antibacteriële kracht van Manukahoning. Daarom is het zo belangrijk dat je een Manukahoning kiest die door een onafhankelijk laboratorium is getest en gecertificeerd. Afhankelijk van waarvoor je je Manuka Honing wilt gebruiken, kun je het MGO-gehalte aanpassen.


 Als algemene richtlijn adviseren we:


 

WAAR KUN JE JOUW MANUKAHONING VOOR GEBRUIKEN

Manukahoning is een natuurproduct dat veelzijdig en gemakkelijk aan de dagelijkse routine kan worden toegevoegd. Een lepel pure Manukahoning is voor de meeste mensen de favoriete manier om van de honing te genieten. Maar er zijn veel meer mogelijkheden.

#1 Geniet direct van de lepel

#2 In je ontbijt

#3 In thee

#4 Voor DIY huidverzorging

U kunt hiervoor inspiratie opdoen in onze andere blogartikelen hier.

 

MGO-CERTIFICERING - GETEST EN GECERTIFICEERD


Het MGO nummer geeft het gegarandeerde minimum MGO gehalte in de honing aan. Hoe hoger het MGO gehalte, hoe hoger de effectiviteit van de Manuka honing. Om het MGO keurmerk te mogen dragen, moet de honing strenge testen ondergaan en aan strenge eisen voldoen. Bij Manuka Doctor voldoen al onze honingsoorten aan deze eisen.