Onthuld: Topvoedingsdeskundigen staan achter Manuka Doctor

Onthuld: Topvoedingsdeskundigen staan achter Manuka Doctor

Bij Manuka Doctor zijn we er trots op dat we samenwerken met vooraanstaande namen als het gaat om onderzoek en gezondheid, zoals bekende artsen en gerespecteerde academici, zoals Dr. Adrian Charlton van het Britse FERA onderzoekslaboratorium.

En we zijn blij te kunnen melden dat verschillende vooraanstaande voedingsdeskundigen zich in 2021 achter de producten van Manuka Doctor hebben geschaard.

Deze voedingsdeskundigen hebben onze Manukahoning beoordeeld en dit is wat sommigen van hen erover zeggen:

Charlotte Harbour, lid van de British Association of Nutritional Therapists en Complementary Natural Healthcare Council (mBANT, CNHC)

“Ik werd helemaal blij toen Manuka Doctor contact met mij opnam en mij deze geweldige producten gaf om te beoordelen. Ik ben een grote fan van honing, en vooral van Manukahoning. Ik gebruik het al jaren als effectief antibacterieel middel, iets dat door de literatuur wordt ondersteund. Van honing wordt gemeld dat het de vorm en grootte van een bacterie verandert door verandering van de septale ring, wat de celmorfologie en celgroei beïnvloedt.

Manukahoning is rijk aan fenolen en methylglyoxaal (het wondermiddel in Manukahoning). Deze honing is 70MGO; dat is een hoog gehalte voor dagelijks gebruik.

Ik gebruik Manukahoning in mijn thee, vooral in groene thee, of met verse citroensap als ik keelpijn voel opkomen. Het is ook erg lekker op havermoutvlokken of in een smoothie.”

Jayne Hopper afgestudeerd aan het College of Naturopathic Medicin, lid van de British Association of Nutritional Therapists en Complementary Natural Healthcare Council

“Ik heb vandaag iets geleerd over het getal dat op de voorkant van een pot Manukahoning staat. Het staat voor de mg per kg MGO (methylglyoxaal) en de hieraan gerelateerde kracht van de antimicrobiële activiteit, waarvan bekend is dat dit bepaalde soorten bacteriën doodt. Hoe hoger het nummer, hoe sterker de antimicrobiële activiteit. De sterkte van Manukahoning wordt door middel van het MGO-classificatiesysteem gemeten. Binnen de bijenkorf ondergaat het DHA de Maillardreactie waardoor MGO wordt gevormd; dit proces ontstaat door de hogere temperaturen binnen bijenkorven. Hoe hoger het MGO-getal, des te meer de honing op medicinale gronden kan worden gebruikt. Deze is perfect voor dagelijks gebruik.”

Ruth Reynolds, geregistreerd als Nutritional Therapist bij de British Association of Nutritional Therapists en Complementary Natural Healthcare Council (mBANT, CNHC)

“Het was alsof ik een vroeg kerstcadeau kreeg, toen Manuka Doctor contact met mij opnam en me een doos van hun lekkers stuurden. Ik eet graag pap, dus ik probeerde deze Manukahoning eerst over mijn ontbijt, gecombineerd met wat bessen en lijnzaad. Genieten!

Manukahoning heeft veel voordelen omdat het methylglyoxaal, of afgekort MGO, bevat. Dit is een natuurlijk ingrediënt met antimicrobiële eigenschappen. Deze eigenschappen werken heel goed om kwalen als een zere keel te genezen. Dus als je tijdens de wintermaanden vaak loopt te sniffen, voeg dan een schep Manukahoning toe aan je thee, of drink het in heet water met citroen, voor een verzachtend effect.”

Houd onze Manuka Doctor Instagram account in de gaten voor meer reviews en meningen van onze experts over onze nieuwste producten voor je gezondheid en welzijn.

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor