VERGISSINGEN die gemakkelijk worden gemaakt als het om MANUKA gaat

Het is altijd de moeite waard om in je gezondheid te investeren. Maar hoe kun je je ervan verzekeren dat je je geld aan de juiste dingen uitgeeft?

Echte Manukahoning kan inderdaad een dure uitgave zijn, als je geen speciale aanbieding kunt vinden.

Hoe kun je voorkomen dat je je geld kwijtraakt aan namaakproducten, kopieën of verdunde honing?

In deze blog worden enkele geheime tips en trucs uitgelegd die sommige gewetenloze merken gebruiken.

Leer hoe je deze vijf belangrijke dingen kunt ontdekken, zodat je altijd originele Manukahoning koopt.

Echte Manukahoning moet voldoen aan de strikte standaard van de Nieuw-Zeelandse overheid. Dit wordt ook wel de MPI- of Exportstandaard genoemd.

Hierdoor wordt gegarandeerd dat een partij Manuka de juiste gehaltes van vier, van nature voorkomende ingrediënten bevat.

Wij kunnen met gerust hart zeggen dat deze standaard op de deksel van iedere pot honing van Manuka Doctor te vinden is.

Maar sommige bedrijven kiezen ervoor om echte Manukahoning te vermengen of te verdunnen met andere soorten honing, dus geen Manukahoning, om meer uit hun oogst te halen.

Let daarom goed op de etiketten. Als daar iets op staat zoals: “Gemengde Manukahoning” of “Bevat honing uit EU en Niet-EU landen”, is dit vaak een teken dat de Manukahoning buiten Nieuw-Zeeland is vermengd. En dan is het meestal niet wat het lijkt.

Nieuw-Zeeland is wereldwijd het enige land dat een formele, wetenschappelijke definitie voor de componenten van Manukahoning heeft opgesteld. Bovendien moet het DNA van alle honing worden getest om te bewijzen dat het van de Nieuw-Zeelandse Manukastruiken (Leptospermum Scoparia) afkomstig is.

In Australië wordt een honing geoogst die “Jellybush” wordt genoemd. Maar sommige bijenhouders hebben besloten deze honing Manukahoning te noemen, omdat de Jellybush in de verte verwant is met de Nieuw-Zeelandse Manukastruiken.

Australië heeft niet dezelfde wettelijke definitie en strenge wetenschappelijke tests voor deze Jellybush-honing. Dit betekent dat Australische bedrijven op dit moment hun honing “Manuka” mogen noemen zonder dat dit wordt aangevochten.

Nieuw-Zeeland is hier fel op tegen; er is op dit moment dan ook een juridische strijd aan de gang om de naam Manuka te beschermen en uitsluitend te gebruiken voor producten die in Nieuw-Zeeland zijn vervaardigd.

Manuka Doctor is er trots op een Nieuw-Zeelandse onderneming te zijn en onze honing wordt in Nieuw-Zeeland geoogst, getest en verpakt, voordat het wereldwijd wordt geëxporteerd.

Voorheen gebruikten de verschillende merken Manukahoning allemaal een andere classificatiemethode.

Hierdoor raakten klanten in de war over de classificaties en de betekenis daarvan.

De woorden “ACTIEF” EN “FACTOR” kunnen misleidend zijn als er niet bij wordt verteld welke substantie ze daadwerkelijk meten.

De belangrijkste natuurlijke component in Manukahoning die de antimicrobiële eigenschappen levert, wordt MGO genoemd. En dat staat voor Methylglyoxaal.

MGO is ook één van de elementen die gemeten moeten worden om een UMF-classificatie te verkrijgen. Dit is een andere methode om authentieke Manuka te classificeren.

Voor alle honing van Manuka Doctor geldt dat het MGO-gehalte op het etiket aan de voorkant van de pot wordt vermeld. Dus een pot Manukahoning waarop 100 MGO staat, bevat minstens 100 milligram methylglyoxaal per kilogram.

Bovendien laat Manuka Doctor je ook zien welke test feitelijk is uitgevoerd bij jouw batch om het MGO-gehalte te bewijzen. Je kunt hier meer over lezen in onze volgende tip.

De originele merken zijn er trots op om je de laboratoriumtesten en certificaten te kunnen tonen die voor jouw batch gelden.

Om de resultaten van de onafhankelijke tests te zien die op jouw partij honing van Manuka Doctor zijn uitgevoerd, kun je de batch-code invoeren in onze online checker. Je vindt deze code op de zijkant van iedere pot.

In de online checker vind je de uitslagen van de MPI-test en een test waarmee het MGO-gehalte van jouw pot honing is gemeten.

Als een verkoper jou geen uitslagen van testen kan laten zien, heeft hij of zij misschien iets te verbergen.

Manuka Doctor is een gevestigd merk dat al meer dan tien jaar wereldwijd zaken doet.

Als zodanig zijn we er trots op dat we het handelsmerk “Made in Nieuw-Zeeland” op onze potten mogen zetten. Hieruit blijkt dat we een origineel Nieuw-Zeelands bedrijf zijn.

Hiermee wordt gegarandeerd dat ons merk daadwerkelijk uit Nieuw-Zeeland komt, het land van de authentieke Manukahoning. De real deal. Zoals de natuur het heeft bedoeld.

En nu je geleerd hebt waar je op moet letten om echte Manukahoning te herkennen, kijk dan eens bij onze speciale aanbiedingen van vandaag. Bekijk ze allemaal via deze link