Welke Manukahoning moet ik kopen?

Welke Manukahoning moet ik kopen?

New Zealand Beekeepers

Wat is MGO en waarom is dit belangrijk?

De sterkte van de honing van Manuka Doctor wordt met het behulp van het MGO-classificatiesysteem van 30 MGO tot 840 MGO weergegeven. (MGO staat voor methylglyoxaal.) Wetenschappers zijn het er in het algemeen over eens dat MGO de beste methode is om de antimicrobiële (bacteriedodende) werking van honing vast te stellen. Bij Manuka Doctor wordt iedere partij honing tweemaal gecontroleerd, eerst in Nieuw-Zeeland en vervolgens een tweede keer in het Verenigd Koninkrijk om te garanderen dat iedere MGO-classificatie conform het etiket is.

Als je nadenkt over Welke Manukahoning zal ik kopen?, bedenk dan dat hoe hoger het nummer, hoe sterker de antimicrobiële activiteit.

Lees meer hierover op deze pagina Wat is er zo bijzonder aan Manukahoning?.

Wat zijn de verschillen in ons assortiment Manukahoning?

Volgens de wetgeving in Nieuw-Zeeland zijn er twee categorieën Manukahoning.

Multifloraal – Dagelijks gebruik

Multiflorale Manuka betekent dat de bijen zowel de Manukastruik als andere bloemen rondom de bijenkorf hebben bezocht om de honing te produceren. Om als “multifloraal” te worden geclassificeerd, moet de honing “volledig of voornamelijk” Manukanectar bevatten, en moet het bovendien vier van nature voorkomende markers bevatten en voldoen aan een pollentest. Onze multiflorale Manukahoning heeft een MGO tussen de 30 en 70.

Monofloraal – Een dagelijkse boost en maximale sterkte

Monoflorale Manukahoning wordt geproduceerd door bijen die voornamelijk nectar van de Manukastruik zelf verzamelen. Om de honing “monofloraal” te mogen noemen, moet deze van twee van de vier van nature voorkomende markers een hoger gehalte bevatten en voldoen aan de pollentest. Sommige partijen monoflorale Manukahoning, afkomstig van de meest afgelegen delen van Nieuw-Zeeland, kunnen een MGO-classificatie van wel 1000 hebben. Dit is zeer uitzonderlijk en bijzonder!

Let op het logo “New Zealand Made”, wanneer je Manukahoning koopt

Manukahoning is een duur product en het is bekend dat sommige minder eerlijke honing producerende bedrijven dure Manukahoning mengen met goedkopere Europese honing.

Manuka Doctor is er trots op een Nieuw-Zeelandse onderneming te zijn, met haar bijenkorven en verpakkingscentrum in Nieuw-Zeeland. We verkopen uitsluitend 100% Manukahoning uit Nieuw-Zeeland. Kijk op de pot naar het logo “New Zealand Made”. Het staat op de zijkant van iedere pot Manukahoning van Manuka Doctor.

Dus wanneer je Manukahoning wilt kopen en je moet beslissen welke Manuka je het beste kunt kopen, controleer dan waar je honing is verpakt en kies een Manukahoning die in Nieuw-Zeeland is verpakt.

New Zealand Manuka Honey

Welke Manukahoning is favoriet bij onze klanten?

Onze klanten zijn gek op onze Manukahoning uit Nieuw-Zeeland en 75% van onze ondervraagde klanten neemt dagelijks Manukahoning tot zich.

Bij onze klanten is de Manukahoning 70 MGO de meest populaire keuze. Dus als je inspiratie zoekt om te beslissen welke honing je wilt kopen, laat je dan leiden door onze klanten!

94% van onze klanten zou Manukahoning van Manuka Doctor aan vrienden of familie aanbevelen. Je kunt hier meer lezen over onze enquête: Manuka enquête.

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor