Zo kan jij bijenpollen in je maaltijden verwerken

Wat zijn bijenpollen eigenlijk?

Stuifmeel wordt door bijen op hun achterpoten verzameld wanneer zij op bloemen landen om nectar te verzamelen. De bijen dragen het stuifmeel terug naar hun bijenkorf, waar het wordt neergelegd en het grote korrels vormt. Wanneer de imker de honing verzamelt, verzamelt hij ook de stuifmeelkorrels. Deze worden vervolgens zorgvuldig gedroogd om hun voedingswaarde te maximaliseren en vervolgens in potten worden gevuld.

Hoe smaken bijenpollen?

Bijenpollen hebben een nootachtige smaak, samen met een gouden kleur en een korrelig textuur. Bijenpollen maken je ontbijt zoals bij de yoghurt, of bij andere recepten of smoothies net dat extra beetje knapperig.

Hoe verwerk je ze in maaltijden?

De meeste mengen onze bijenpollen graag door andere voedingsmiddelen zoals pap, kwark/yoghurt, ontbijtgranen en sommige maken er gezonde smoothies mee.

Wij krijgen van klanten te horen dat zij graag een lepeltje bijenpollen aan hun honing toevoegen voor een lepel zoetheid en lekker knapperig

Als je nog nooit bijenpollen hebt gegeten, kun je het in principe gewoon over je eten strooien of door het eten mengen voor een gezond extraatje!

Anders, lekker er los op kauwen kan ook gewoon!

Dit zeggen onze klanten over onze bijenpollen

''Ik ben er dol op, het zijn kleine zachte pollen en ik neem ze gewoon met een lepel honing, gedoopt in bijenpollen want ze blijven makkelijk plakken. Over het algemeen erg onder de indruk van alle Manuka producten.''

Landa S

"Mijn man neemt dagelijks Bijenpollen, het houdt hem fit en gezond. Ik zou het iedereen aanraden om een keer te proberen, gewoon door te mengen met een lepel honing en water."

Jennifer O.