Manukahoning: een korte samenvatting van wat je moet weten

Manukahoning: een korte samenvatting van wat je moet weten

  • Vijf essentiële tips om originele Manukahoning te kopen
  • Laat je geen namaak aansmeren
  • Leer de belangrijke signalen waar je op moet letten

Het kiezen van de beste Manukahoning is nog niet zo gemakkelijk.

In deze blog vereenvoudigen we de feiten en wetenschap tot een gemakkelijke en snelle handleiding om hoogwaardige en originele Manukahoning te kopen.

1) Manukahoning kan uitsluitend uit Nieuw-Zeeland komen.

2) Manukahoning is anders omdat het grotere antimicrobiële effecten heeft dan andere honingsoorten.

3) Dit antimicrobiële effect is te danken aan MGO.

4) Het is niet zonder reden dat Manukahoning duur is....

5) De goedkopere Manukahoning die in de handel verkrijgbaar is, is dus waarschijnlijk niet wat het lijkt

Lees hieronder verder voor meer informatie als je originele Manukahoning wilt kopen.

Je vindt op onze website uitgebreide informatie over dit onderwerp, maar hier geven we je een beknopt overzicht van de vijf belangrijkste punten die je moet weten over Manukahoning en over hoe je een goed merk kiest.

1) Manukahoning kan uitsluitend uit Nieuw-Zeeland komen.

Dat is omdat Nieuw-Zeeland wereldwijd het enige land is dat een formele, wetenschappelijke definitie van Manukahoning heeft opgesteld. Deze strikt wetenschappelijke standaard wordt ook wel de MPI-standaard genoemd en staat op de deksel van iedere pot honing van Manuka Doctor gestempeld. Er bestaat ook Australische Manukahoning, maar deze voldoet niet aan dezelfde, strikte wetenschappelijke standaard die door de Nieuw-Zeelandse overheid is opgesteld. Veel landen en wederverkopers accepteren deze honing dan ook niet als oorspronkelijke Manukahoning.

2) Manukahoning is anders omdat het grotere antimicrobiële effecten heeft dan andere honingsoorten.

In simpele taal: Manukahoning kan bacteriën doden. Dit is wetenschappelijk aangetoond en dat is wat Manuka zo anders maakt dan andere honingsoorten.

3) Dit antimicrobiële effect is te danken aan MGO.

Zie je dat grote nummer op de voorkant van de pot staan? Dat is de MGO-classificatie. Het geeft aan hoeveel milligram methylglyoxaal de honing per kilo bevat. Dus een pot Manukahoning waarop 100 MGO wordt vermeld, is getest en bevat minstens 100 mg methylglyoxaal per kilogram.

4) Het is niet zonder reden dat Manukahoning duur is....

Zoals we hierboven al opmerkten, Manukahoning kan uitsluitend uit Nieuw-Zeeland komen. Zoals alle natuurlijke producten kan het niet in een fabriek worden vervaardigd. Het kan alleen worden geoogst. Dit betekent dat er jaarlijks een beperkte hoeveelheid Manukahoning wordt geproduceerd die wereldwijd wordt verkocht. Deze beperkte hoeveelheid betekent dat de basisprijs voor Manukahoning hoger is dan de prijs voor gewone honing, die overal in de wereld kan worden geproduceerd.

Originele Manukahoning moet strikt wetenschappelijk worden getest, waarmee wordt bewezen dat het authentieke Manukahoning is, en niet een verdund of nagemaakt product. Alle honing van Manuka Doctor wordt op deze wijze getest door onafhankelijke laboratoria, voordat het in Nieuw-Zeeland wordt verpakt en voor verkoop wordt geëxporteerd.

5) De goedkopere Manukahoning die in de handel verkrijgbaar is, is dus waarschijnlijk niet wat het lijkt

Je kunt in Nederland misschien wel goedkopere Manukahoning in de schappen vinden, maar vaak is het onduidelijk hoe deze honing is getest. Ook is het vaak niet duidelijk of het in Nieuw-Zeeland is verpakt. Helaas zijn de wettelijke regels die voor Manuka door de Nieuw-Zeelandse overheid zijn opgesteld, uitsluitend wet in Nieuw-Zeeland. Een bedrijf zonder gewetensbezwaren kan grote containers Manukahoning uit Nieuw-Zeeland naar een land exporteren waar de wetgeving inzake tests en zuiverheid anders is. Vervolgens kunnen ze het daar opnieuw verpakken, waarbij de Manukahoning verdund, vermengd of versneden kan worden.

Het is altijd goed om na te vragen (bij de verkoper waar je je honing koopt, of bij het merk zelf), waar de honing werd geoogst, waar het werd verpakt, en of er testcertificaten zijn voor die specifieke partij.

Recentelijk deed de Britse krant de Daily Mail verslag van een onderzoek waaruit bleek dat slechts één van de zeven onderzochte monsters van zogenaamde Manukahoning de vereiste hoeveelheid van het actieve ingrediënt bevatte.

Je kunt hier meer lezen waarom het belangrijk is om authentieke Manukahoning te kopen.

En hier vind je onze actuele aanbiedingen van Manukahoning

Catch up on the latest news
Mānuka Honey
Catch up with the latest news and articles about our honey
Skincare
Keep up to date with what’s happening with our skincare
SUPPLEMENTS
Keep up to date with our newest product range
News
Stay in the know, with all the latest news from Manuka Doctor