VOOR ORIGINELE MANUKA UIT NIEUW-ZEELAND: LET OP HET KEURMERK VAN DE VAREN

We zijn er enorm trots op dat Manuka Doctor deel uitmaakt van het prestigieuze Nieuw-Zeelandse FernMark-programma.

Dit is een initiatief van de Nieuw-Zeelandse overheid voor Nieuw-Zeelandse bedrijven die wereldwijd kwaliteitsproducten exporteren.

De Silver Fern (Zilveren boomvaren) is een van Nieuw-Zeelands oudste nationale symbolen en wordt internationaal erkend en gerespecteerd.

De zilveren varen wordt al sinds het einde van de 19e eeuw met trots door onze sportteams en met eergevoel door onze soldaten gedragen en wordt wereldwijd gebruikt om Nieuw-Zeeland te vertegenwoordigen.

Maar waarom is deze ‘zilveren varen’ zo speciaal?

De Maori jagers en strijders gebruikten in het donker de zilveren onderkant van de varenbladen om hun weg te vinden. Wanneer de varens werden omgedraaid, vingen de grote bladen het maanlicht op en verlichtten het pad door het woud.

Vandaag de dag wijst de zilveren varen nog steeds de weg, zoals hij al 150 jaar doet.

De Nieuw-Zeelandse regering en bedrijven zoals Manuka Doctor hebben er aan bijgedragen dat het FernMark, het keurmerk van de zilveren varen, is uitgegroeid tot een herkenbaar en waardevol icoon. De organisaties Tourism New Zealand en New Zealand Trade and Enterprise hebben de Silver Fern ook omhelst als het originele, nationale symbool voor Nieuw-Zeeland.

Om het FernMark-logo te mogen dragen, moet een bedrijf aantonen dat het aan de essentie van het land voldoet. Zo moet een bedrijf officieel in Nieuw-Zeeland zijn geregistreerd en voldoen aan alle Nieuw-Zeelandse wet- en regelgeving. Ook moet het bedrijf voor een aanzienlijk deel in eigendom zijn van een ingezetene van Nieuw-Zeeland. Tot slot moeten ook de directie en voltijdswerknemers voor een aanzienlijk deel uit Nieuw-Zeelanders bestaan.

We zijn er trots op dat Manuka Doctor aan al deze criteria voldoet en een geregistreerd FernMark-merk is. Een merk dat je kunt vertrouwen. Het geregistreerde FernMark-licentienummer is 100241.

Bovendien zijn al onze producten volgens het FernMark-schema beoordeeld en ze voldoen aan de minimale vereisten die inhouden dat de producten in Nieuw-Zeeland zijn geproduceerd, gemaakt of ontworpen.

Via deze link: https://www.fernmark.nzstory.govt.nz/ kun je meer over lezen over het Fernmark.

Het keurmerk met de varen is de meest recente standaard waaraan onze Manukahoning gegarandeerd voldoet.

Als je meer wilt lezen over de kwaliteitsstandaarden waarop onze honing wordt gecontroleerd, zoals de MPI-definitie, multifloraal of monofloraal, en het MGO-gehalte, ga dan naar deze blog, waarin de testen en de wetenschap achter onze Manukahoning wordt uitgelegd.

Lees hier meer.